Currykyckling med ris

Ingredienser

Att koka ihop en riktig currykyckling på hel kyckling är smart, då gör man dessutom en massa fond på samma gång som man kan spara i frysen.

90 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Lägg i kycklingen i en stor kastrull och fyll med vatten, koka upp.

2

Efter en stund häller du av vattnet och spolar av kycklingen så att äggviteämnena försvinner, du slipper skummet då, annars kan man bara håva upp det också.

3

Fyll upp med vatten igen och och i med kyckling, rotsaker, lök, pepparkorn och lagerblad, koka upp och låt det koka ca 45 minuter.

4

Ta upp kycklingen och låt den svalna lite.

5

Sila av fonden och fortsätt koka den tills den reducerats till hälften.

6

Plocka bort köttet från kycklingen och dra eller skär i det lagom stora bitar.

7

Smält smöret och tillsätt curry och fräs på det lite, ha i grädde och 4 dl av fondkoket. Koka upp och sjud ca 10 minuter, red av med maizena till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.

8

Lägg i kycklingen nån minut så den blir varm.

9

Resten av fonden kyler du ner, silar bort fettet som stelnat, sen häller du upp det i ca 2 dl förpackningar och fryser in.

10

Servera med ris.

Bilder

Recept

Filtrera