Phad Thai

Ingredienser

En thailändsk klassiker och en svensk favorit!

30 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1

Börja med att blanda ihop alla ingredienser till såsen.

2

Fräs vitlök i olja i en wokpanna på låg värme tills det ger en god doft.

3

Lägg sedan i köttet och stek i ca 2-3 minuter för räkor och ca 4-6 minuter för kött. Medium värme.

4

Lägg i morot, broccoli, vitkål och tofu och stek det i ca 2 minuter. Lägg i nudlar, purjolök och häll i lite sås i taget. Smaka av och om du känner att nudlarna är för hårda så kan du hälla i lite vatten.

5

Häll av nudelblandningen från pannan, knäck i äggen i den tomma pannan och stek en liten stund. Woka sedan i nudlarna och lägg i groddar, kinesisk gräslök/salladslök och 0,5 dl jordnötter, stek i ytterligare 1 min.

6

Servera Phad Thai med färska böngroddar, kinesisk gräslök, chilipulver, krossade jordnötter och en citron eller limeklyfta.

Bilder

Recept

Filtrera