Få burgare slår en riktigt saftig lammburgare med franska örtkryddor och härliga tillbehör.
Lammets kryddföljeslagare är rosmarin, timjan, mejram, persilja mm. Lite riven vitlök, grovmald... Läs mer
Hamburgaren: Blanda ihop alla ingredienser och vattnet först, gör färsen mer lättarbetad. Forma hamburgarna men tänk på att inte göra dem för bulliga, då de drar ihop sig lite under tillagningen.
Stek eller grilla på hög värme, någon minut per sida, lite beroende på hur genomstekt du vill ha dem och hur tjocka de är, men snitttiden är cirka 3-4 minuter per sida. Om du steker dem i stekpanna eller i form på grillen, så använd gärna lite smör till stekningen istället för olja, då det blir mycket godare.
Picklad rödlök: Koka upp ättika, vatten och socker i en kastrull och låt svalna lite. Lägg ner den skivade rödlöken och låt den ligga i lagen tills hamburgarna är redo att monteras
Chèvrekräm: Blanda ihop chèvren med färskosten (fungerar bäst med chèvre utan kant, annars skär du bara bort kanten).
Grovkrossa och rosta valnötterna i cirka 3-4 minuter i micron.
Pensla lite smör på brödets innersida innan du rostar dem i ugn eller på grillen.
Montera ihop hamburgarna som du vill ha dem.
Smaklig Spis!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!