Saffranskladdkaka med vit choklad

Ingredienser

Saffran och vit choklad tillsammans i en kladdkaka, mums!

35 min Baka 8-10

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i en springform (jag har använt en som är 23 cm). Smörj kanterna med smör.

2

Hacka chokladen. Smält smöret på låg värme, tillsätt chokladhacket och saffran. Rör runt tills allt har smält.

3

Sikta ner mjöl och vaniljsockret i en skål, tillsätt sockret och rör runt. Tillsätt äggen och rör runt, häll i chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och sätt in i ugnen,  mellan mitten och nedre delen ca 20 minuter.

Kakan ska inte bli fast utan fortfarande väldigt kladdig och dallrig i mitten. Den stelnar till när den svalnat och fått stå i kylen över natten.

4

Servera med lättvispad grädde och kanske lite hallon till.

Bilder

Recept

Filtrera