Saftiga fiskburgare med hemgjord aioli. Servera som en klassisk hamburgare i bröd, eller till en sallad.
Aioli är inte så svårt att göra som man kan tro, och det blir så mycket godare! Du kan smaksätta... Läs mer
Börja med aiolin: Vispa ihop äggulorna i en skål. Droppa försiktigt ner olivolja medan du vispar tiden, det går bra att använda elvisp. Tillsätt resen av olja i omgångar och vispa tills såsen "gått ihop" och tjocknat. Rör försiktigt ner citronsaften, pressad vitlök och salt. Förvara aiolin i kyl.
Blanda fiskfärsen med ägget och mjölet, gärna i en matberedare och krydda med salt och peppar. Forma burgare som är ca 6 cm i diameter och 2 cm tjocka. Vänd dem i ströbrödet och stek dem i en stekpanna i smör på medelvärme tills de fått fin färg.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!