Himmelsk viltgryta som får puttra länge.
En underbar höstgryta som bara blir godare om den får puttra en stund extra! Jag hade hjort & rådjur... Läs mer
Stek köttet i lite smör i en stekpanna tills det fått fin färg runtom. Pudra över mjölet. Lägg över i en tjockbottnad gryta.
Vispa ur stekpannan med tomatpuré, balsamvinäger och socker, häll på vinet. Låt puttra i ett par minuter. Häll vätskan över köttet. Lägg i enbär, lagerblad och timjan.
Skala och finhacka lök, morötter och rotselleri. Fräs grönsakerna i smör i en stekpanna tills de är mjuka och har fått lite färg. Lägg grönsakerna i grytan och häll i vattnet. Låt koka sakta i ca 1 timme tills köttet känns mört. Smaka av med salt och peppar.
Foto: www.cedell.se
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!