Stekt persiljefylld strömming med potatismos

Ingredienser

Stekt strömming, en underbar rätt som jag ibland glömmer bort – konstigt eftersom den är så god!

35 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skala och dela potatisen till moset i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet. Mosa potatisen i kastrullen. Späd med mjölken under kraftig omrörning. Tillsätt till sist smöret och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

2

Lägg ut strömmingarna med köttsidan uppåt. Salta, peppra och strö över hackad persilja. Vik ihop och vänd dem i mjölet. Hetta upp smör i en panna och stek strömmingen gyllene, 3–4 minuter per sida.

3

Smält smöret. Servera den nystekta strömmingen med potatismos, smält smör och klyftad citron. Garnera med persilja.

Bilder

Recept

Filtrera