En härlig, gratinerad smörgåstårta med vilda smaker som passar utmärkt att servera på hösten och vintern!
Receptet ger 12 bitar.
Lägg svampen till fyllningen i en torr het stekpanna. Tillsätt smöret då pannan tystnat.
Dela purjolöken på längden. Skölj och strimla den. Tillsätt purjolök och renskav till pannan med svampen. Låt steka i ca 10 minuter. Salta och peppra samt krydda med repad färsk timjan.
Bred mjukost på ena sidan av alla bröden. Placera 2 halvor med långsidorna mot varandra på ett ugnsfast fat. Lägg på hälften av renskavs och svampröran. Strö över hälften (1,5 dl) av den rivna osten till fyllningen. Täck med 2 nya mjukostbredda brödkakor (sidan med mjukost ska vara uppåt). Lägg på resten av renskavs- och svampröran och toppa med resten av osten. Täck med de sista mjukostbredda brödkakorna (sidan med mjukost ska vara uppåt).
Fördela de halverade körsbärstomaterna ovanpå och strö till sist över den rivna osten. Gratinera i ugn på 200° i 10–15 minuter.
Lägg kantarellerna till garneringen i en torr het panna. Tillsätt smöret när pannan tystnat. Salta och peppra.
Ta ut smörgåstårtan ur ugnen och garnera med de nystekta kantarellerna och färsk repad timjan. Servera gärna med en grönsallad!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!