Ansjovistårta

Ingredienser

Ansjovistårtan - familjens trotjänare varje midsommar, varje påsk och där emellan när vi är sugna.

Vi fick receptet av en sommarhusgranne för många år sedan och sedan dess har den hängt med. Sill... Läs mer

45 min Fisk 6 port.

Gör så här

1

Vispa creme fraiche tills den blir fast igen (tar en stund).

2

Hacka ägg. Hacka dill. Hacka ansjovis.

3

Rör ut sockret med senapen och vänd ner i vispad creme fraiche. Vänd ner dill och ansjovis och sedan hackade ägg.

Låt stå en stund att mogna. Smaka sedan av och krydda om det behövs.

4

Lägg de tre bröden ovanpå varandra och putsa kanterna så de är lika stora och passar ett fat du valt ut.

Lägg ihop tårtan i en halvmåne genom att lägga rikligt med fyllning mellan bröden. Bred lite tunnare med fyllning runt om och överst så att allt bröd är täckt (se bild). Plasta in och förvara i kylen.

5

Lägg gärna ihop tårtan dagen före men garnera vid servering.

Det ska vara rikligt med fyllning annars blir tårtan torr. Brödet suger upp en hel del när den står över natten.

Dekorera tårtan med de två resterande kokta äggen, dill, nyskuren gräslök och rödlöken. Dekorera så som du tycker blir vackert. Kan inte annat än se väldigt gott ut!

Bilder

Recept

Filtrera