Burrata, denna underbara pimpade buffelmozzarella med krämigt gräddigt inre, här serverad med sparriskräm och söta tomater. Ät med bröd eller krutonger.
Burrata kommer från Italien. I takt med att den växer i popularitet blir den också lättare att... Läs mer
Sparriskrämen: (spara två hela till serveringen) Ansa sparrisen genom att bryta av dem vid roten. Vicka fram och tillbaka längst ner på stängeln och sparrisen bryts naturligt där den börjar bli stabbig och hård.
Förbered ett isbad eller i alla fall iskallt vatten. Dela sparrisen i två tre bitar och sjud den några minuter i saltat vatten. Ta upp och kyl direkt.
Rosta mandelmjölet ljusbrunt i torr panna för att få den där goda nötiga smaken. Rosta på medelvärme och rör nästan hela tiden. Det doftar gott när det börjar bli färdigt. Se upp så att du inte bränner det. Salta lätt medan det är varmt.
Pressa citronsaft. Skala och finriv vitlök. Finriv parmesan.
Mixa sparrisbitarna med lite olja, citronsaft och salt. Tillsätt creme fraiche och vitlök och mixa igen till en slät kräm. Tillsätt parmesan och mandelmjöl och mixa. Smaka av och korrigera. Låt mogna. Kan göras i förväg men låt krämen få rumstemperatur vid servering.
Tomaterna: Tillaga dessa strax före servering så att tomaterna hinner svalna men sirapen går att ringla över salladen.
Fräs tomaterna i olja tills skinnet börjar spricka lätt.
Tillsätt vin och socker. Låt sockret smälta. Rör försiktigt och låt vätskan koka in tills den tjocknar och blir sirapsaktig. Salta.
Servering: Se till att ingredienserna är rumstempererade. Låt burratan ligga i sin vätska medan den får rumstemperatur annars torkar den och ostens yttre blir segt.
Rätten kan antingen serveras i portioner eller som en sallad till många på ett stort fat. Då passar de små ostarna bra (burratina el mini mozzarella).
Lägg upp krämen. Placera osten på krämen. Dekorera med tunnskivad sparris och ruccola. Dela de salta mandlarna och strö över. Fördela tomaterna och ringla sirapen över. Strö riven parmesan över.
Servera med bröd eller krutonger.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!