Fisktacos - Tacos de Pescado - Fish Tacos

Ingredienser

Fisktacos med många goda tillbehör - coleslaw, salsa, avokadosås och picklad lök.

Hacka, skär och blanda alla härliga ingredienser i ett nafs. Smaka av allt med lime, salt och hot... Läs mer

45 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Snabbpicklad lök: Skiva löken tunt och lägg i en skål. Blanda vatten, salt och ev socker, rör tills det löses upp. Blanda i vinäger. Slå lagen över löken så att det täcker. Om det inte täcker, fyll på med lika delar vatten och vinäger. Låt dra medan du gör resten. Finns det tid picklas löken med fördel över natten men så här har jag gjort i flera år och det blir gott.

2

Coleslaw: Finstrimla kålen. Lägg den i ett durkslag och strö några nypor salt över och vänd runt. Blanda majonnäs med creme fraiche och smaka av med salt, ditt val av hot sauce och lite pressad limesaft. Låt kålen dra i salt en stund till.

3

Topping: Kärna ur tomaterna och skär dem i småbitar (filéea dem gärna, alltså skär bort skalet också men det är överkurs). Hacka löken, den inlagda jalapenon och koriandern. Blanda.

4

Gröp ur avokadon och mosa den lite slarvigt så bitar finns kvar. Rör i en eller ett par matskedar creme fraiche till bra konsistens. Riv vitlöksklyftan och blanda i. Smaka av med pressad limesaft och en nypa salt. Lägg i en bit plastfolie tätt över avokadosåsens yta så länge. 

5

Krama den strimlade kålen tills den mjuknar och blanda med såsen du förberedde tidigare. Smaka av igen och korrigera om det behövs.

6

Förbered allt till servering och gör fisken sist. Skär limeklyftor. Hacka koriander. Förbered dina tortillas. Sätt fram Cholula och skålarna med tillbehör.

7

När allt är klart tillagar du fisken på det sätt du valt. Den kan stekas eller grillas rakt upp och ner, paneras och sedan stekas eller friteras om du hellre väljer det.

Bilder

Recept

Filtrera