Matig sallad med kål, kyckling, bacon & parmesanchips

Ingredienser

Matig lunchsallad med kål, kyckling, bacon, krämig dressing och parmesanchips. I övergången från sommar till höst lägger jag till finskuren svart- eller grönkål och vips känns salladen mer höst men ändå fräsch. Romansalladen är fortfarande fin i slutet av sin säsong så vi njuter ett tag till.

Ät bröd till om du är väldigt hungrig.

Om man ska fixa att äta svart- eller grönkål färsk måste den finstrimlas så tunt du kan. Stora... Läs mer

60 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Se till att ingredienserna till dressingen har rumstemperatur. Ta fram bacon och kyckling.

2

Bada sallad och kål. Torka i slunga. Repa grönkålen genom att ta bort alla stabbiga bladnerver, bara dra av dem med fingrarna (gör ingenting att de går sönder). Kärna ur tomaten och skär den i små tärningar.

3

Dressing: Pressa citronsaft. Hacka eller riv vitlöksklyftan. Finriv osten. Lägg senap i en bunke. Vispa i citronsaften. Vispa sedan i olja, först droppvis så att dressingen går ihop och tjocknar. Vispa i creme fraiche, vitlök och sedan osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd till sist dressingen med vatten till en bra konsistens.

4

Sätt ugnen på 175 C. Riv osten grovt och sprid ut tätt i ett jämnt lager på en ugnsplåt på bakplåtspapper. Baka osten tills den smält och fått aningen färg. Låt svalna.

5

Stek baconet krispigt och lägg att rinna av på hushållspapper. Klipp det i bitar när det svalnat.

6

Stek kycklingen i bitar, enkelt kryddad med salt & svartpeppar.

7

Rulla grönkålen hårt till cigarrer och strimla den så fint du kan. Hacka den sedan. Lägg den hackade kålen i en bunke. Droppa lite olja och citronsaft över och massera in i kålen med lätt hand. Skär romanbladen i bitar.

8

Lägg upp sallad och kål på fat. Lägg på kyckling, tomat och bacon. Bryt bitar till små chips av den bakade parmesanosten och strössla över salladen. Servera dressingen bredvid i små skålar.

Bilder

Recept

Filtrera