Matig lunchsallad med kål, kyckling, bacon, krämig dressing och parmesanchips. I övergången från sommar till höst lägger jag till finskuren svart- eller grönkål och vips känns salladen mer höst men ändå fräsch. Romansalladen är fortfarande fin i slutet av sin säsong så vi njuter ett tag till.
Ät bröd till om du är väldigt hungrig.
Om man ska fixa att äta svart- eller grönkål färsk måste den finstrimlas så tunt du kan. Stora... Läs mer
Se till att ingredienserna till dressingen har rumstemperatur. Ta fram bacon och kyckling.
Bada sallad och kål. Torka i slunga. Repa grönkålen genom att ta bort alla stabbiga bladnerver, bara dra av dem med fingrarna (gör ingenting att de går sönder). Kärna ur tomaten och skär den i små tärningar.
Dressing: Pressa citronsaft. Hacka eller riv vitlöksklyftan. Finriv osten. Lägg senap i en bunke. Vispa i citronsaften. Vispa sedan i olja, först droppvis så att dressingen går ihop och tjocknar. Vispa i creme fraiche, vitlök och sedan osten. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Späd till sist dressingen med vatten till en bra konsistens.
Sätt ugnen på 175 C. Riv osten grovt och sprid ut tätt i ett jämnt lager på en ugnsplåt på bakplåtspapper. Baka osten tills den smält och fått aningen färg. Låt svalna.
Stek baconet krispigt och lägg att rinna av på hushållspapper. Klipp det i bitar när det svalnat.
Stek kycklingen i bitar, enkelt kryddad med salt & svartpeppar.
Rulla grönkålen hårt till cigarrer och strimla den så fint du kan. Hacka den sedan. Lägg den hackade kålen i en bunke. Droppa lite olja och citronsaft över och massera in i kålen med lätt hand. Skär romanbladen i bitar.
Lägg upp sallad och kål på fat. Lägg på kyckling, tomat och bacon. Bryt bitar till små chips av den bakade parmesanosten och strössla över salladen. Servera dressingen bredvid i små skålar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!