Sallad på solmogna tomater och mynta med burratina

Ingredienser

Solmogna tomater smakar verkligen sommar och utan krusiduller är de som bäst. Fräschaste tillbehöret till godsakerna från grillen. Välj själv om du vill ha en liten burratina eller boll mozzarella till eller inte. Gott med bröd till.

Du får anpassa mängden efter vad som serveras till måltiden, om tomaterna serveras som en sallad... Läs mer

30 min Sallad 4 port.

Gör så här

1

Ta fram burratan eller mozzarellan i rumstemperatur. Öppna inte förpackningarna. Tomaterna är förhoppningsvis redan i rummet, inte kylen.

Skaka eller vispa vinägretten - vinäger, olja, salt och peppar. Smaka av. Rör ner rödlöken. Låt stå medan du skär tomaterna, så som du tycker blir vackert.

2

Blanda tomaterna med vinägretten. Låt dra en kvart.

3

Vänd ner den hackade myntan och lägg upp på ett fat eller i en skål. Lägg på färskosten, delad i bitar om det är stora bollar. Dekorera med hela myntablad och några tag med pepparkvarnen.

Bilder

Recept

Filtrera