I år har grönsaksvågen nått pubmenyn och vi firar St. Patrick's Day med en vegetarisk och bokstavligen härligt grön zucchini- och quinoaburgare med cheddar, guinnessbräserad lök, gräslöksmajonnäs och picklad gurka.
Jag var inbjuden av Guinness och The International Bar förra veckan för att tjuvstarta firandet... Läs mer
Hacka gräslöken och blanda med majonnäsen. Pressa i vitlök och droppa i lite citronsaft. Skiva gurkan tunt och blanda med vinägern. Salta.
Koka quinoan efter anvisningar på paketet och låt svalna. Riv zucchinin på den grova delen av ett rivjärn.
Häll av bönorna och skölj dem. Mosa dem med en gaffel i en skål. Mixa ihop spenaten och ägget med en stavmixer. Blanda quinoa, bönorna, ägg- och spenatmixen, ströbröd, salt och zucchini i en skål. Salta och peppra. Låt stå.
Skiva löken, stek den sedan i smör i fem minuter. Höj därefter värmen och tillsätt Guinness. Låt det koka in i löken, tillsätt socker samt salta och peppra. Låt koka i ungefär 10 minuter.
Forma 4 stycken burgare av smeten, de ska vara ganska höga. Stek dem i olja på medelhög värme. Vänd på dem och lägg på osten. Stek tills de har fått fin färg samt att osten har smält lite.
Bred majonnäs på botten av brödet. Lägg på färsk spenat, burgaren, den guinnesskokta löken, picklad gurka och lite mer gräslöksmajonnäs.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!