Siri Barjes vegetariska Guinnessburgare

Ingredienser

I år har grönsaksvågen nått pubmenyn och vi firar St. Patrick's Day med en vegetarisk och bokstavligen härligt grön zucchini- och quinoaburgare med cheddar, guinnessbräserad lök, gräslöksmajonnäs och picklad gurka.

Jag var inbjuden av Guinness och The International Bar förra veckan för att tjuvstarta firandet... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Hacka gräslöken och blanda med majonnäsen. Pressa i vitlök och droppa i lite citronsaft. Skiva gurkan tunt och blanda med vinägern. Salta.

2

Koka quinoan efter anvisningar på paketet och låt svalna. Riv zucchinin på den grova delen av ett rivjärn.

3

Häll av bönorna och skölj dem. Mosa dem med en gaffel i en skål. Mixa ihop spenaten och ägget med en stavmixer. Blanda quinoa, bönorna, ägg- och spenatmixen, ströbröd, salt och zucchini i en skål. Salta och peppra. Låt stå.

4

Skiva löken, stek den sedan i smör i fem minuter. Höj därefter värmen och tillsätt Guinness. Låt det koka in i löken, tillsätt socker samt salta och peppra. Låt koka i ungefär 10 minuter.

5

Forma 4 stycken burgare av smeten, de ska vara ganska höga. Stek dem i olja på medelhög värme. Vänd på dem och lägg på osten. Stek tills de har fått fin färg samt att osten har smält lite.

6

Bred majonnäs på botten av brödet. Lägg på färsk spenat, burgaren, den guinnesskokta löken, picklad gurka och lite mer gräslöksmajonnäs.

Bilder

Recept

Filtrera