Supersnabb majonnäs på helt ägg i mixer.
Jag har bara misslyckats en gång under alla år och det var en helveteshet augustidag. Det var så... Läs mer
Låt ingredienserna få rumstemperatur.
Lägg alla ingredienser utom oljan i mixerskålen. Slå i lite av oljan och mixa. Slå i mer av oljan och mixa. Slå i resten och mixa färdigt majon till fin konsistens. Ibland har jag inte behövt använda 2,5 dl olja, ibland har jag behövt slå i lite extra. Smaka av!
Det går lika bra att göra detta med mixerstaven i ett högt smalt kärl.
Jag har ofta en burk majo i kylen för det används flitigt i mitt kök. Om jag inte har någon och bara behöver lite, slår jag en majonnäs snabbt för hand. Jag tar en 1/2 äggula, ca 1 tsk senap, en tsk vinäger och vispar i olja, lite i taget, tills majon har bra konsistens och inte smakar ägg. Rulla ihop en handduk till en ring att ställa skålen i medan du vispar så slipper du en skål majo fara iväg som en frisbee. Inget att leka med när en sådan kommer i självsvängning.
När du sedan kommit så här långt med en len blänkande fin hemslagen majonnäs i din skål har du första steget till hundratals goda såser, röror och dippsåser. Nu är det bara att börja leka med smaker.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!