God, grön och nyttig soppa - en bas som kan varieras i smak och tillbehör. Välj tillbehör efter humör och hur hungrig du är.
Använd till exempel rester – lägg i kokta potatisbitar, stekt fläsk eller baconbitar, annat färdiglagat... Läs mer
Låt kronärtskockorna rinna av.
Bada, torka och repa grönkålen (ta bort de tjockaste stänglarna). Hacka bladen.
Hacka löken och vitlöken.
Hetta upp lite olja i en kastrull. Fräs den gula löken blank och mjuk. Fräs med vitlöken någon minut mot slutet.
Häll i grönkålen och fräs tills den sjunker ihop och mjuknar lite – ca 10 min.
Klipp el skär kronärtskockshjärtanen i mindre bitar. Lägg i kastrullen och låt fräsa med ytterligare 5-7 min.
Häll på din favoritbuljong och låt soppan koka upp. Låt sedan puttra ihop 5 min. Mixa med mixerstav. Låt sedan soppan puttra ytterligare 5 min. Mixa igen. Om du inte vill ha små bitar kvar i soppan, kör den i en blender – smaksak.
Smaka av med salt, cayennepeppar och balsamvinäger (*och ev 1 tsk torkad mynta - se ovan).
Tillsätt ev kött, fläsk el korv om du vill (se ovan). Låt soppan bli ordentlig varm igen.
Häll i grädden och sedan osten och låt den smälta under omrörning, utan att koka. Vill du inte ha i ost reder du soppan istället.
Smaka av en sista gång. Riv över parmesan vid servering. *Ringla ev tahinidressing över - se ovan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!