Soppa på grönkål och kronärtskockshjärtan

Ingredienser

God, grön och nyttig soppa - en bas som kan varieras i smak och tillbehör. Välj tillbehör efter humör och hur hungrig du är.

 

Använd till exempel rester – lägg i kokta potatisbitar, stekt fläsk eller baconbitar, annat färdiglagat... Läs mer

45 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Låt kronärtskockorna rinna av.

2

Bada, torka och repa grönkålen (ta bort de tjockaste stänglarna). Hacka bladen.

3

Hacka löken och vitlöken.

4

Hetta upp lite olja i en kastrull. Fräs den gula löken blank och mjuk. Fräs med vitlöken någon minut mot slutet.

5

Häll i grönkålen och fräs tills den sjunker ihop och mjuknar lite – ca 10 min.

6

Klipp el skär kronärtskockshjärtanen i mindre bitar. Lägg i kastrullen och låt fräsa med ytterligare 5-7 min.

7

Häll på din favoritbuljong och låt soppan koka upp. Låt sedan puttra ihop 5 min. Mixa med mixerstav. Låt sedan soppan puttra ytterligare 5 min. Mixa igen. Om du inte vill ha små bitar kvar i soppan, kör den i en blender – smaksak.

8

Smaka av med salt, cayennepeppar och balsamvinäger (*och ev 1 tsk torkad mynta - se ovan).

9

Tillsätt ev kött, fläsk el korv om du vill (se ovan). Låt soppan bli ordentlig varm igen.

10

Häll i grädden och sedan osten och låt den smälta under omrörning, utan att koka. Vill du inte ha i ost reder du soppan istället.

11

Smaka av en sista gång. Riv över parmesan vid servering. *Ringla ev tahinidressing över - se ovan.

Bilder

Recept

Filtrera