Ugnsbakad lax med fetaost

Ingredienser

Vardagslyx med ugnsbakad färsk lax, lite grönt och några potatisar.

Måtten på kryddorna är cirkamått eftersom smaken varierar mycket mellan olika fetaostar, citroner,... Läs mer

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader.
Ta fram laxen. Putsa den och gör en extra koll så att den är benfri. Torka ytan och massera försiktigt in lite salt.

2

Mosa osten med yoghurt.

3

Mortla eller krossa anisfröna. Klipp dill.

4

Tillsätt citronsaft, anis, lökpulver och dill i röran. Blanda.
Smaka av med honung och mer citronsaft. Tillsätt en nypa salt och svartpeppar. 

5

Baka laxen till ca 55 grader innertemperatur (ca 25 min beroende på storlek). Vill du ha lite extra färg på fetaosttäcket kan du öka värmen de sista minuterna.

Servera med flingsalt, citron, grönsallad och potatis.

 

Bilder

Recept

Filtrera