Vissa smaker förrhöjer varandra. Citron och hallon till exempel, men också hallon och choklad.
Riv eller finhacka cirka 20 g av chokladen och ställ undan till garnityr. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik.
Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält.
Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket!
Ta bort tallriken från kastrullen. Rör ner gulorna, några droppar konjak eller annan spritsort och några matskedar av den vispade grädden, i chokladen. Rör tills blandningen är slät. Vänd ner chokladsmeten i resten av den vispade grädden.
Ställ moussen i kylen och låt stelna, det tar 2–3 timmar.
Koka upp hallon, vatten och strösocker i en kastrull. Kör såsen i mixer och sila av kärnorna.
Skeda upp hallonsåsen på tallrikar. Forma ”ägg” av moussen med en sked doppad i vatten och lägg dem på hallonspeglarna. Strö över riven choklad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!