Chokladmousse på hallonspegel

Ingredienser

Vissa smaker förrhöjer varandra. Citron och hallon till exempel, men också hallon och choklad. 

30 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Riv eller finhacka cirka 20 g av chokladen och ställ undan till garnityr. Bryt resten av chokladen i bitar och lägg dem i en djup tallrik.

2

Ställ tallriken över en liten kastrull med kokande vatten och låt sjuda några minuter tills chokladen har smält. 

3

Vispa grädden i en bunke, men inte för hårt. Moussen kan bli grynig om man vispar för mycket!

4

Ta bort tallriken från kastrullen. Rör ner gulorna, några droppar konjak eller annan spritsort och några matskedar av den vispade grädden, i chokladen. Rör tills blandningen är slät. Vänd ner chokladsmeten i resten av den vispade grädden. 

5

Ställ moussen i kylen och låt stelna, det tar 2–3 timmar.

6

Koka upp hallon, vatten och strösocker i en kastrull. Kör såsen i mixer och sila av kärnorna.

7

Skeda upp hallonsåsen på tallrikar. Forma ”ägg” av moussen med en sked doppad i vatten och lägg dem på hallonspeglarna. Strö över riven choklad. 

Bilder

Recept

Filtrera