Fish and chips är ett begrepp. Är fisken och pommes fritesen inte frasigt friterade är det inte fish and chips.
Skär fisken i avlånga, jämnstora bitar. Salta och peppra dem.
Häll vetemjölet till frityrsmeten i en bunke. Tillsätt maizena och bakpulver och blanda noggrant. Rör försiktigt ner öl och citron i mjölblandningen till en slät smet. Salta och peppra efter smak och låt smeten svälla i 20 minuter.
Förbered under tiden pommes fritesen. Skala och skär potatisen i stavar.
Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter. Fritera potatisen i omgångar i 8–10 minuter. Ta upp och låt svalna.
Häll ½ deciliter vetemjöl på en tallrik. Vänd varje fiskbit i mjölet och doppa dem sedan i frityrsmeten.
Hetta upp oljan igen till 160°. Lägg försiktigt ner fiskbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna, cirka 5 minuter. Lägg inte ner alla bitar samtidigt för då kallnar oljan.
Hetta upp oljan ytterligare till 180° och fritera potatisen igen i omgångar tills den blir härligt frasig, 2–4 minuter.
Servera fisken med pommes frites, majonnäs, gröna ärtor och citronklyftor.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!