Kalops

Ingredienser

En variant av den skånska klassikern kalops! I detta recept så använder jag min hemlagade kalvfond (se receptet).

90 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Skär köttet i tärningar i cirka 3 - 4 cm storlek. Bryn dessa i smöret och oljan i en stekpanna tills alla bitar har fått en fin färg. Har du en liten stekpanna så bryn lite kött i taget. (Det ska inte börja koka i stekpannan)

2

Lägg de stekta köttbitarna i en kastrull och häll över kalvfonden.

3

Koka sedan upp och skumma av om det behövs. Mortla kryddpepparn fint och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Salta och peppra.

4

Skala och hacka löken och morötterna i önskad storlek. Bryn lite lätt i en stekpanna och lägg sedan ner dessa i grytan med köttet.

5

Låt kalopsen nu stå och puttra i 1 - 1 ½ timme tills köttet har blivit mört.

6

Servera sedan den färdiga kalopsen med rödbetor och kokt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera