En variant av den skånska klassikern kalops! I detta recept så använder jag min hemlagade kalvfond (se receptet).
Mitt recept på hemlagad kalvfond.... Läs mer
Skär köttet i tärningar i cirka 3 - 4 cm storlek. Bryn dessa i smöret och oljan i en stekpanna tills alla bitar har fått en fin färg. Har du en liten stekpanna så bryn lite kött i taget. (Det ska inte börja koka i stekpannan)
Lägg de stekta köttbitarna i en kastrull och häll över kalvfonden.
Koka sedan upp och skumma av om det behövs. Mortla kryddpepparn fint och lägg i grytan tillsammans med lagerbladen. Salta och peppra.
Skala och hacka löken och morötterna i önskad storlek. Bryn lite lätt i en stekpanna och lägg sedan ner dessa i grytan med köttet.
Låt kalopsen nu stå och puttra i 1 - 1 ½ timme tills köttet har blivit mört.
Servera sedan den färdiga kalopsen med rödbetor och kokt potatis.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!