Kålpudding är husmanskost när den är som bäst!
Värm ugnen till 200°C.
Tärna vitkålen och bryn den väl i smör i en stekpanna under omrörning. Ringla över sirap och soja och späd med lite vatten. Lägg på lock och låt kålen koka upp tills den är mjuk, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Ta upp kålen, lägg den i en sil och låt den rinna av. Spara spadet.
Koka riset mjukt i mjölken , ca 20 minuter, och låt det svalna.
Blanda färsen med ägg och salt. Tillsätt ris, kryddor och gräddmjölk och rör ihop. Späd eventuellt med kålspadet - färsen ska vara ganska lös.
Varva färs och kål i en smord ugnsform, avsluta med kål, och grädda kålpuddingen i ca 45 minuter.
Servera med lingonsylt och kokt potatis.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!