Kålpudding

Ingredienser

Kålpudding är husmanskost när den är som bäst! 

60 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 200°C.

2

Tärna vitkålen och bryn den väl i smör i en stekpanna under omrörning. Ringla över sirap och soja och späd med lite vatten. Lägg på lock och låt kålen koka upp tills den är mjuk, ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Ta upp kålen, lägg den i en sil och låt den rinna av. Spara spadet.

4

Koka riset mjukt i mjölken , ca 20 minuter, och låt det svalna.

5

Blanda färsen med ägg och salt. Tillsätt ris, kryddor och gräddmjölk och rör ihop. Späd eventuellt med kålspadet - färsen ska vara ganska lös.

6

Varva färs och kål i en smord ugnsform, avsluta med kål, och grädda kålpuddingen i ca 45 minuter.

7

Servera med lingonsylt och kokt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera