Kanin i armagnac med katrinplommon

Ingredienser

Den franska husmanskosten. Där står jag djupt i den mustiga skyn, bland mört kött som trillat av benen och plommon och rotfrukter som mjuknat och avgett sin sötma.
Jag kommer liksom inte loss. Tack och lov.

160 min Vilt 4-6

Gör så här

1

Krydda kaninköttet runtom med salt och peppar.

2

Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn köttet på alla sidor. Lägg över det i en stekgryta, gärna av gjutjärn.

3

Skala schalottenlökarna och skär dem i klyftor. Tärna fläsket och halvera champinjonerna. Bryn lök, fläsk och champinjoner i stekpannan och lägg över allt i grytan.

4

Tillsätt katrinplommon, armagnac, rödvin, vatten, lagerblad, timjan, persiljestjälkar och pepparkorn. Låt koka upp och sedan puttra i 1 ½–2 timmar under lock, tills köttet släpper från benen. Tillsätt eventuellt mer salt och peppar.

5

Servera med en god baguette.

Bilder

Recept

Filtrera