Köttbullar med potatismos

Ingredienser

Här anser lektor Morberg att alla kommentarer äro överflödiga.

50 min Kött 4 port.

Gör så här

1

Lägg ströbrödet att svälla i grädden.

2

Skala och finhacka löken. Stek den mjuk i smör tills den blir knappt gyllenbrun. Låt svalna.

3

Blanda färsen väl med löken, ströbrödsblandningen och ägget. Smaksätt med salt och peppar. Gör gärna ett stekprov.

4

Forma små bullar och bryn dem på hög värme i smör i en stekpanna. Sänk värmen och efterstek dem i 3–5 minuter.

5

Servera köttbullarna med potatismos, gräddsås, pressgurka och rårörda lingon.

6

Potatismos: Skala och koka potatisen riktigt mjuk. Häll av vattnet och stöt potatisen med mosstamp eller vispa med elvisp. För extra slätt mos, använd en potatispress och därefter elvisp.

7

Tillsätt smöret och mjölken blandad med grädden. Smaka av med lite muskotnöt, salt och peppar.

Bilder

Recept

Filtrera