100 stycken av mina köttbullar till julbordet!
Oavsett om du ska göra köttbullar, kalvfärsbiffar eller viltjärpar så hacka löken så fint du... Läs mer
Blanda ströbröd, grädde och mjölk och låt det svälla i ca 10 minuter.
Skala och finhacka löken. Hetta upp en stekpanna och stek löken mjuk på svag värme i smör och lite råsocker utan att den tar färg. Låt kallna.
Rör ner löken i ströbrödsblandningen och tillsätt färsen och resten av ingredienserna. Blanda till en smidig smet och smaka av kryddningen, tillsätt eventuellt mer salt.
Rulla bollar av smeten med vattensköljda händer och stek köttbullarna i omgångar i ca 5 minuter på medelvärme i mycket smör och lite olja. Skaka pannan ofta så att köttbullarna blir jämnt stekta.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!