Mandeltårta med rabarber och grädde

Ingredienser

En härlig mandeltårta med syrliga rabarber och maräng.

Avnjuts med vispgrädde alternativt vaniljsås.

60 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Skålla och skala mandeln och mal fint i en kvarn.

2

Vispa äggvitan och sockret till hårt skum.

3

Blanda mandeln med 2/3 av den skummade äggvitan och vetemjölet.

4

Bred ut i en smord form och grädda 175 grader i ca 15 min (eller tills botten blivit fast).

5

Skala rabarbern och skär i 1 cm tjocka bitar.

6

Koka upp lätt med socker.

7

Häll rabarbern över den förgräddade mandelmarängen och bre resterande äggvita över.

8

Sätt in i ugn som är 200 grader i ca 15 minuter.

9

Serveras med en klick vispgrädde.

Bilder

Recept

Filtrera