Ostron med vinägersås

Ingredienser

En sann ostronkonnässör hävdar med bestämdhet att varken vinäger eller citron är ett måste om ostronet är pinfärskt och av högsta kvalitet. Champagne däremot – ett måste!

30 min Skaldjur 6 port.

Gör så här

1

Skala och finhacka schalottenlöken till såsen.L ägg den i en skål och blanda ner socker och vinäger. Smaka av med peppar och låt dra i 10 minuter.

2

Borsta varje ostron under kallt rinnande vatten. Lägg det i en hopvikt handduk i handen. Stick in knivspetsen i ostronets spetsiga kant, i leden. Bänd upp en springa genom att vrida lätt på kniven. Skär av muskeln som håller fast ostronet i skalet. Lyft av överskalet, ta bort kransen runt ostronet och lossa ostronet från skalet.

3

Servera med vinägersåsen eller bara med pressad citron.

Bilder

Recept

Filtrera