Per Morbergs kräftor

Ingredienser

Per Morbergs kokta kräftor är ett måste till kräftskivan.

150 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Lägg kräftorna i kallt vatten så att de har fått gå av sig lite.

2

Koka upp vatten, öl, salt, socker och stjälkarna av dillen i en stor kastrull. Koka i cirka fem minuter så att smakerna har kommit fram och tag sedan upp stjälkarna och lägg i hälften av dillkronorna.

3

Lägg i 20 stycken kräftor i den kokande kastrullen. Lägg snabbt på ett lock.

4

När vattnet har börjat att koka igen så är det dags för 20 stycken kräftor till. Koka upp igen och sedan i med de sista 20. Lägg på locket.

5

Sätt en äggklocka på 5 minuter då det har kokat upp igen och när det ringer så lägg i de sista dillkronorna och kyl sedan snabbt ner kastrullen.

6

Låt kräftorna stå och dra i kyla i cirka ett dygn.

Bilder

Recept

Filtrera