Per Morbergs kokta kräftor är ett måste till kräftskivan.
Lägg kräftorna i kallt vatten så att de har fått gå av sig lite.
Koka upp vatten, öl, salt, socker och stjälkarna av dillen i en stor kastrull. Koka i cirka fem minuter så att smakerna har kommit fram och tag sedan upp stjälkarna och lägg i hälften av dillkronorna.
Lägg i 20 stycken kräftor i den kokande kastrullen. Lägg snabbt på ett lock.
När vattnet har börjat att koka igen så är det dags för 20 stycken kräftor till. Koka upp igen och sedan i med de sista 20. Lägg på locket.
Sätt en äggklocka på 5 minuter då det har kokat upp igen och när det ringer så lägg i de sista dillkronorna och kyl sedan snabbt ner kastrullen.
Låt kräftorna stå och dra i kyla i cirka ett dygn.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!