Pyttipanna är en av ytterst få rätter som jag faktiskt tycker funkar från fryspåse. Det måste handla om att potatisen, löken, fläsket och korven är skurna i perfekta små kuber och har preparerats för att ha samma stektid. Men jag vill inte ha nötkött i min pyttipanna.
Till serveringen bör man självklart ha de vanliga pyttipanna tillbehören som ägg och rödbetor.... Läs mer
Tärna potatisen, fläsket, skinkan och korven fint. Skala och tärna löken.
Stek potatisen gyllenbrun i hälften av smöret i en stor stekpanna. Ta upp den och håll den varm.
Stek lök, fläsk, skinka och korv tillsammans i resten av smöret. Vänd ner potatisen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde, låter alltsammans koka upp och smakar av med salt, peppar och mejram.
Servera med stekt ägg eller äggula, inlagda rödbetor och HP-sås.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!