Pyttipanna

Ingredienser

Pyttipanna är en av ytterst få rätter som jag faktiskt tycker funkar från fryspåse. Det måste handla om att potatisen, löken, fläsket och korven är skurna i perfekta små kuber och har preparerats för att ha samma stektid. Men jag vill inte ha nötkött i min pyttipanna.

Till serveringen bör man självklart ha de vanliga pyttipanna tillbehören som ägg och rödbetor.... Läs mer

40 min Fläsk 4 port.

Gör så här

1

Tärna potatisen, fläsket, skinkan och korven fint. Skala och tärna löken.

2

Stek potatisen gyllenbrun i hälften av smöret i en stor stekpanna. Ta upp den och håll den varm.

3

Stek lök, fläsk, skinka och korv tillsammans i resten av smöret. Vänd ner potatisen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

4

Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde, låter alltsammans koka upp och smakar av med salt, peppar och mejram.

5

Servera med stekt ägg eller äggula, inlagda rödbetor och HP-sås.

Bilder

Recept

Filtrera