Nu är det sista gången jag säger det: färska eller frysta och sedan handskalade räkor är det... Läs mer
Nu är det sista gången jag säger det: färska eller frysta och sedan handskalade räkor är det enda som godkänns. Men se upp! När det står handskalade på menyn har de nästan alltid skalats i Polen och sedan - gud förbjude - legat i saltlake. Huuva!
Dryckestips:
KLACKARNA I TAKET
Vissa champagner är så lätta och har en så påtaglig syra att de inte passar särskilt bra till mat, men Pol Roger Brut Réserve är god både som fördrink och som drycktill maten. Här får du punga ut med cirka fyrahundra kronor per flaska, men äkta champagne är äkta champagne och gästerna kommer i stämning redan från start.
LÖRDAGSMYS
När jag inte vill ha bubblor i vinet väljer jag ett vin från Tyskland gjort på Rieslingdruvan. Ett klassiskt sådant är Dr Loosen Bernkasteler Kurfürstlay Riesling Spätlese. Vinet
är halvtorrt. Det gillar vissa bättre än torr champagne. Druvsorten Riesling är känd för sin friska och rena fruktsyra samt doft av mogna persikor.
PÅ OPERABAREN
Om jag åt Toast Skagen till lunch eller som vickning skulle jag dricka en pilsner till, det vill säga ett ljust öl med bra beska som Mariestads Export. Och sedan en liten rackare till. Helst en med ett svagt inslag av dill. Stenborgare är en riktigt god snaps med smak av anis, dillfrön, kummin och citronskal.
Läs mindre