Pizzadeg

Ingredienser

Med lite tid och ansträngning kan du faktiskt lära dig att göra pizzadegen precis lika god som den görs på min restaurang Figs.

Att göra egen pizzadeg gör hela pizzan så mycket bättre. Degen är mycket blötare än du någonsin... Läs mer

140 min Baka 4 port.

Gör så här

1

Lägg vetemjöl, fullkornsmjöl, smulad jäst, salt och socker i en hushållsassistent utrustad med en degkrok. Medan blandaren kör så tillsätter du olja och vatten, lite i taget. Låt degen arbetas i cirka 10 minuter tills degen är fast och smidig.

2

Dela degen i fyra bollar och lägg dessa på plåtar med bakplåtspapper. Placera två bollar på varsin plåt och täck med en fuktig handduk. Låt dem jäsa på en varm plats tills de har fördubblats i storlek, cirka 2 timmar.

3

Att rulla ut degen: Badda fingrarna i mjöl och placera sedan en boll på en generöst mjölad arbetsyta och tryck ner i mitten med fingertopparna. Sprid ut degen med handen. När degen har fördubblats i bredd, använd en mjölad kavel och rulla ut tills den är mycket tunn, som tunnbröd.

4

Den yttre gränsen ska vara lite tjockare än den inre cirkeln. Plocka upp degen med en spatel eller baksidan av en kniv så att den kan vikas upp nästan som ett paraply och överför den till en paddel.

5

Oroa dig inte om pizzan inte blir helt rund. Du är ute efter en 20-25 cm stor pizza som är en korsning mellan en oval form och en rektangel. Om du får ett hål i degen nyp helt enkelt bara ihop. Upprepa med resterande bollar och välj sedan någon god topping att ha på pizzan.

Bilder

Recept

Filtrera