Bifftartar med champinjoner, vattenkrasse & tryffel

Ingredienser

När Björn Frantzén skulle matcha Mariestads Ostindien Strong Ales komplexa maltsmaker gällde det att tänka till. Rått och rött blev slutsatsen och resultatet en underbar bifftartar.

Receptet blir 10 st smårätter eller tilltugg.

Vin & Matguiden var med på Mariestads Beermaker's... Läs mer

60 min Kött 10 st

Gör så här

1

Tartar
Finhacka biffen. Blanda upp med smöret och salt och peppar. Portionera biffen i stansringar.

2

Majonnäs
Vispa ihop vinäger, senap & äggulorna. Tillsätt fettet droppvis under vispning, efter ett tag kan du öka på mer, tills du får en tjock majonnäs Smaka av med salt och vinäger. 

3

Potatis
Skär potatisen i tunna stickor. Spola av snabbt så du får bort stärkelsen. Torka potatisen torr. Fritera på 145 grader tills den blir krispig. Lägg på papper och krydda med salt.

4

Garnityr
Hyvla champinjonen tunt och skär den i avlånga stickor.

5

Avslutning
Lägg tartaren i botten av tallriken. Toppa med majonnäsen, den krispiga potatisen och champinjonerna. Toppa med vattenkrasse, hyvlad ost och riv över tryffeln. Ringla gärna över lite extra brynt smör om det finns.

Bilder

Recept

Filtrera