Fiesta Burger

Ingredienser

Det här är en burgare med allt gott du kan tänka dig! Marngo- och gurksalsa, gucamole, morots- och palsternackstrassel, rostad jalapenomajonnäs och pankofriterad lök. Den tar sin lilla tid att förbereda men det är det verkligen värt! 

30 min Grill 4 port.

Gör så här

1

Guacamole
Mosa avokadon grovt tillsammans med vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

2

Mango- och gurksalsa
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

3

Morots- och palsternackstrassel
Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.    

4

Rostad jalapenomajonnäs 
Värm ugnen till grill. Dela jalapenon på längden, kärna ur dem och lägg dem med snittytan ned på en folieklädd plåt. Grilla tills de svartnat. Lägg dem i en skål, täck med plast och dra av skinnet när de svalnat. Finhacka och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

5

Pankofriterad lök
Separera lökskivorna till ringar, du behöver 20 stycken. Låt dem dra i mjölk i ett par timmar och 
sedan rinna av. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Fritera dem i olja i någon minut 
tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.

6

Vid servering
Stek burgarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek bröden lätt på båda sidor i lite olivolja. Vik en ficka av bröden och lägg i sallad och nystekta burgare. Ös på med salsa och guacamole och toppa med två pankofriterade lökringar. Servera med palsternacks- och morotstrassel, rostad jalapenomajonnäs och några extra lökringar. 

Bilder

Recept

Filtrera