Kyckling med Cashew

Ingredienser

Gai Phad Met Mamuang som rätten heter på Thailändska är en favorit hos många. Även om några föredrar att hoppa över koriandern.

30 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Koka ihop alla ingredienser till såsen utom buljongtärningen på medium värme. Smaka sedan av genom att bryta ner bitar av buljongen i såsen.

2

Du kan sedan ställa av såsen, om du vill kan du till och med göra såsen i förväg och förvara i kylen.

3

Fräs vitlöken i olja i en wokpanna på låg värme. Dela kycklingen i bitar och lägg ner i wokpannan. Stek i ca 2 minuter.

4

Häll i såsen. Dela broccoli och ananas i bitar och stek sedan tillsammans med kyckling i ytterligare en minut.

5

Dela paprika och gullök och stek tillsammans med resten tills de mjuknar. Ca 1-2 minuter.

6

Lägg i en dl cashewnötter. Blanda ordentligt och tag sedan av spisen.

7

Garnera med resten av cashewnötterna och hackad koriander. Servera!

Bilder

Recept

Filtrera