Gai Phad Met Mamuang som rätten heter på Thailändska är en favorit hos många. Även om några föredrar att hoppa över koriandern.
Koka ihop alla ingredienser till såsen utom buljongtärningen på medium värme. Smaka sedan av genom att bryta ner bitar av buljongen i såsen.
Du kan sedan ställa av såsen, om du vill kan du till och med göra såsen i förväg och förvara i kylen.
Fräs vitlöken i olja i en wokpanna på låg värme. Dela kycklingen i bitar och lägg ner i wokpannan. Stek i ca 2 minuter.
Häll i såsen. Dela broccoli och ananas i bitar och stek sedan tillsammans med kyckling i ytterligare en minut.
Dela paprika och gullök och stek tillsammans med resten tills de mjuknar. Ca 1-2 minuter.
Lägg i en dl cashewnötter. Blanda ordentligt och tag sedan av spisen.
Garnera med resten av cashewnötterna och hackad koriander. Servera!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!