Smält smöret, tillsätt mjölk och värm till kroppstemperatur. Prova genom att stoppa ner ett finger.
2
Smula jästen tillsammans med saffran i en stor bunke. Häll i russin, men se till att spara några för garnering. Tycker du inte om russin i degen kan du hoppa över detta.
3
Häll över den ljumna vätskan och rör runt tills jästen löst sig. Tillsätt kesella, socker, salt och nästan allt mjöl. Spara ungefär en deciliter att ha till knådning.
4
Sätt ugnen på 225 °C med jämn värme.
5
Knåda igenom degen ordentligt tills den inte längre fastnar. Tillsätt mjöl vid behov och se till att arbetsbänken är mjölad.
6
Baka ut till lussebullar, lägg på bakpapper och låt jäsa under en handduk i 45 minuter.
7
Vispa upp äggen och pensla över bullarna. Garnera med ett russin i vardera ände.
8
Grädda i ugnen ca 6-8 minuter. Servera varma tillsammans med glögg eller ett glas mjölk.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!