Tunnbrödsstrut med rökt sikmousse

Ingredienser

Sikmousse i tunnbrödsstrutar toppad med en klick Kalix löjrom - ett smarrigt tilltugg till sommardrinken.

Den rökta sikmoussen är en favorit som vi gärna serverar på det norrländska tapasbordet men du... Läs mer

10 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Dela det mjuka tunnbrödet på hälften så du får två halvmånar. Forma brödet till strutar, pensla kanterna med lätt uppvispad äggula så de håller ihop. 

2

Grädda i ugnen, 175 grader, i ca 5-6 minuter eller tills strutarna fått en svagt gyllene färg. Ta ut och låt svalna.

3

Blanda köttet av sik med färskost, pepparrot och brynt smör i en matberedare. Krydda med salt & peppar efter smak.

4

Använd en spritspåse för att fylla strutarna med den färdiga röran. 

5

Toppa med Kalix löjrom.

Bilder

Recept

Filtrera