Ugnskyckling Paneng

Ingredienser

En klassisk thaigryta som inte är allt för stark. Tillagas i två etapper vilket gör det till en utmärkt rätt att förbereda inför en middagsbjudning.

120 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Fräs currypasta och olja i en wokpanna på låg värme tills den ger en god doft.

2

Höj värmen och häll över kokosmjölken, tillsätt buljongtärningen och låt koka i någon minut.

3

Häll i fisksås och palmsocker. Fortsätt koka i någon minut till.

4

Ta sedan av från värmen och låt svalna. När såsen är sval lägger du ner kycklingfiléerna. Vila alltihop i kylskåpet i ungefär en timme.

5

Sätt ugnen på 200 grader, jämn värme.

6

Skär haricot verts i 2-3 cm långa bitar, strimla purjolöken. Lägg sedan purjolök, haricot verts och ca 25 sötbasilikablad i botten på en ugnssäker form.

7

Placera kycklingfiléerna jämnt över grönsakerna. Häll sedan över såsen och låt grädda i ugnen i ca 50 minuter.

8

Garnera med ytterligare några basilikablad och servera tillsammans med ris.

Bilder

Recept

Filtrera