En klassisk thaigryta som inte är allt för stark. Tillagas i två etapper vilket gör det till en utmärkt rätt att förbereda inför en middagsbjudning.
Fräs currypasta och olja i en wokpanna på låg värme tills den ger en god doft.
Höj värmen och häll över kokosmjölken, tillsätt buljongtärningen och låt koka i någon minut.
Häll i fisksås och palmsocker. Fortsätt koka i någon minut till.
Ta sedan av från värmen och låt svalna. När såsen är sval lägger du ner kycklingfiléerna. Vila alltihop i kylskåpet i ungefär en timme.
Sätt ugnen på 200 grader, jämn värme.
Skär haricot verts i 2-3 cm långa bitar, strimla purjolöken. Lägg sedan purjolök, haricot verts och ca 25 sötbasilikablad i botten på en ugnssäker form.
Placera kycklingfiléerna jämnt över grönsakerna. Häll sedan över såsen och låt grädda i ugnen i ca 50 minuter.
Garnera med ytterligare några basilikablad och servera tillsammans med ris.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!