Punschrulle, eller dammsugare som det också kallas, är en klassisk kondisbit och har till och med en egen dag i kalendern!
Punschrullarna kan vara lite pyssliga att få till, men det är inte särskilt svårt. Perfekt om... Läs mer
Smula sönder sockerkakan. Använd gärna maskin med vingen som insats.
Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao. Blanda till en smulig massa. Tillsätt punsch eller arrak efter smak. Arbeta in smöret och mandelmassan. Smält chokladen försiktigt i micro, låt svalna något och tillsätt även den, blanda väl till en smidig fast deg. Skulle massan kännas för torr, kan man blanda i lite extra smör.
Skrapa massan ur bunken och rulla ut till 2 st stänger, ca 30 cm långa. Låt vila under plast i kylskåp ca 1 timme tills de känns hårda. Man kan även låta dem stå i frysen en stund.
Kavla ut marsipanen till en rektangel. Kavla gärna på ett bakplåtspapper pudrat med florsocker, så fastnar inte marsipanen. Marsipanen ska vara 2-3 millimeter tjock.
Om man vill göra randiga punschrullar; Kavla marsipanen någon millimeter tjockare. Dela i remsor, alla behöver inte vara lika breda. Lägg remsorna lite omlott bredvid varandra, tryck till och kavla sedan ut till rätt tjocklek.
Skär till marsipanplattan och stryk ut ett tunt, tunt lager rumsvarmt smör ovanpå, det fungerar som klister. Lägg på de kylda punschstängerna och rulla in dem i marsipanen. Skär med en vass kniv för snygga kanter. Dela varje rulle i 5-6 bitar. Låt stå kallt, i kyl eller frys, en stund.
Smält chokladen försiktigt i micro. Doppa ändarna på bitarna och lägg dem på bakplåtspapper så att chokladen stelnar.
Servera till en god kopp kaffe! Om det skulle bli några över, så förvara dem i kylskåp.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!