Fröknäcke

Ingredienser

Gott och nyttigt knäcke fullt med olika sorters fröer, dessutom glutenfritt!

Lägg till 50 min för gräddning.

10 min Baka 30 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Blanda solrosfrön, pumpafrön, linfrön, sesamfrön, fiberhusk, majsmjöl, salt och olja i en bunke. 

3

Slå över det kokande vattnet. Blanda väl och låt smeten svälla några minuter.

4

Bred ut tunt på bakplåtspapper. För att få ett jämnt knäcke, lägg ett bakplåtspapper över och kavla några tag med kavel. Dra bort pappret och strö över lite flingsalt.

5

Grädda mitt i ugnen i 25 minuter. Ta ut plåten och skär i fyrkanter. Grädda ytterligare 25 minuter. Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar en stund på eftervärme med luckan på glänt.

Bilder

Recept

Filtrera