Glutenfria grova hamburgerbröd bakade på rismjöl, bovete och durramjöl. Durramjöl är ett smakrikt naturligt glutenfritt sädesslag som ursprungligen kommer från Afrika. Du hittar det i välsorterade livsmedelsbutiker, men det går också att beställa via nätet. Har du svårt att få tag på durramjöl går det bra att i detta recept byta ut det mot samma mängd bovetemjöl.
Låt hamburgerbröden svalna ordentligt innan du skär i dem. De bakas med fördel dagen före de... Läs mer
Mät upp vattnet i en bunke och rör ut jästen däri. Tillsätt olja, de uppvispade äggen och honungen. Blanda väl.
Mät upp de torra ingredienserna i en bunke och blanda noggrant. Tillsätt till vätskan och rör ihop alltsammans under kraftig omrörning. Plasta bunken och låt degen vila 1 timme.
Stjälp upp degen på lätt mjölat bakbord. Dela i 10 bitar och forma med oljade händer till hamburgerbröd. Placera på bakplåtspappersklädd plåt och täck med plastfolie. Låt jäsa ytterligare 1 timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Vispa upp ett ägg med en liten skvätt vatten. Pensla bröden försiktigt och strö över sesamfrön.
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter. Låt svalna under bakduk.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!