Klassiska maränger

Ingredienser

Har du äggvita över? Släng den inte. Låt stå och lufta några dagar i kylskåp, så blir den perfekt att baka maränger av! Mycket godare än köpta och gott som tillbehör till glass. Det går även bra att frysa in äggvita.

Tänk på att använda rena och torra redskap när du gör maränger. Särskilt viktigt är det... Läs mer

75 min Baka 40 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 125 grader.

2

Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp eller i maskin, ca 2 minuter.

3

Tillsätt citronsaft och fortsätt vispa en liten stund innan du tillsätter sockret lite i taget.

4

Vispa till en blank och fast maräng.

5

Spritsa eller klicka ut på bakplåtspapper.

6

Grädda marängerna mitt i ugnen i 45-60 minuter, beroende på storlek och om man vill ha marängerna lite sega i mitten eller helt torra. Ta ut en maräng och prova i slutet av baktiden.

7

Förvara marängerna torrt, i en burk, då håller de i flera veckor!

Bilder

Recept

Filtrera