Lemon curd

Ingredienser

Frisk citronkräm som passar till mycket; som tårtfyllning, i muffins, till glass eller på nygräddade scones. Har man en gång gjort sin egen lemon curd vill man inte gärna köpa den färdiga varianten från affären igen.

Förvara din lemon curd i kylskåp så håller den 1-2 veckor.

Mängden blir ca 5 dl.

20 min Baka 1 port.

Gör så här

1

Blanda socker, ägg, citronskal och citronsaft i en värmetålig skål, gärna en rostfri bunke med rund botten.

2

Placera skålen över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten.

3

Vispa hela tiden med handvisp tills det blir en tjock kräm.

4

Ta av från värmen och blanda ner smöret, lite i taget. Rör tills det smält. Häll upp i väl rengjord burk med lock och ställ i kylskåp.

Bilder

Recept

Filtrera