Att göra egen ostkaka är enkelt. Variera med olika tillbehör, här med kanelstekta äpplen och lättvispad grädde.
Ostkaka gjord på keso går fort att svänga ihop. Det enda som tar lite tid är gräddningen. Den... Läs mer
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och socker. Slå sönder keson med en gaffel, eller mixa lätt med stavmixer, så att den blir lite mindre grynig. Tillsätt keso, creme fraiche, grädde, mandelmjöl, vaniljpulver och salt i äggvispet. Krossa mandelspånen lätt och tillsätt även dem. Droppa i ett par droppar bittermandelarom och rör ihop så att allt blandas ordentligt.
Smörj en form, ca 20x20 cm, väl. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 30-40 minuter tills kakan satt sig och fått fin färg.
Kanelstekta äpplen. Hacka äpplet i tärningar. Hetta upp smöret i en stekpanna. Lägg i äppelbitarna, ringla över honung och smaksätt med kanel och ev kardemumma. Stek på medelvärme ett par minuter.
Servera ostkakan ljummen med de kanelstekta äpplena och en klick lättvispad grädde.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!