Raw cheesecake med fikon, apelsin & choklad

Ingredienser

En raw cheesecake med smak av fikon, apelsin och choklad som är både nyttig och väldigt god!

Ingen gräddning i ugn behövs, ingredienserna mixas ihop och kakan stelnar i frysen. Snabbt och... Läs mer

60 min Dessert 10 port.

Gör så här

1

Förberedelse. Blötlägg cashewnötterna till fyllningen i 1 dl vatten. Låt stå i rumstemperatur 5-10 timmar eller över natten.

2

Botten. Mixa cashewnötter och valnötter i matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en massa som håller ihop. Täck insidan av en avlång brödform, eller annan lämplig form, med plastfolie. Fördela massan i botten på formen och tryck ut till en jämnt lager.

3

Fyllning. Häll av vattnet från de blötlagda cashewnötterna. Mixa tålmodigt med de andra ingredienserna till en slät smet. Använd en kraftfull stavmixer eller blender för att få smeten riktigt len och slät, det tar några minuter. Fördela över botten i formen och jämna till ytan. Ställ i frys att stelna ca 30 min.

4

Chokladglasyr. Mixa samman ingredienserna till glasyren och bred den över kakan. Låt stelna i frys.

5

Låt cheesecaken tina en stund i rumstemperatur innan servering. Kakan är mäktig, skär i mindre bitar och dekorera gärna med färska fikon.

Bilder

Recept

Filtrera