Burger & Lobster öppnar i Stockholm

25 jun 2015

Burger & Lobster öppnar i Stockholm

Det populära konceptet Burger & Lobster som startade i London öppnar upp sina portar i Stockholm i juli. Konceptet är enkelt: Tre rätter på menyn och alla till samma pris. Att välja på finns ”Lobster roll”, hamburgare och hel hummer – kokt eller grillad.

Burgaren är på 275 gram och består av Nebraskakött. Köttet är riktigt mört och gott.
Lobster roll består av bland annat hummerkött i ett bröd. Brödet är brioche, både på Lobster roll och på burgaren. Extra gott och smörigt smakar brödet på Lobster roll då det har vänts i smör och stekts i det.

Humrarna är rejäla och fångas i Kanada. De kommer att levereras till Sverige med jämna mellanrum och restaurangen har initialt beräknat att de kommer att behöva ha en hummerreserv på 48 timmar framåt.

Önskar man att splitta en burgare eller hummer på två personer går det bra. Det är riktiga bjässar till humrar man delar på, cirka 600 gram styck. De kallas Big boys och simmar runt i akvarierna som står ute i restaurangen (se bilden).

Alla tre rätterna kostar 275 kr styck.

Burger & Lobster startade i London sommaren 2011. Konceptet har snabbt blivit väldigt populärt och har redan fått fäste på fler kontinenter. Restaurangen i Stockholm blir den första i Skandinavien. Öppningsdagen är nyligen bestämd, det blir den 10:e juli som portarna officiellt slås upp. Förhoppningsvis får vi se fler Burger & Lobster i Sverige så småningom.
Bakom konceptet i Sverige står Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt (från Modis restauranger).

Adress: Norrlandsgatan 33, i Pontus! tidigare lokaler.

För fler tips på restauranger i Stockholm, följ mitt Instagramkonto @RestaurangStockholm.

Recept

Filtrera