Kockeriet by Tareq Taylor

27 maj 2016

Kockeriet by Tareq Taylor

Nu är Kockeriet by Tareq Taylor i Malmö nyinvigt med ny satsning. Äntligen kan vi njuta av den härliga maten och miljön även på kvällarna.

Dessutom finns numera en riktigt mysig uteservering inne på gården. Ingen blåst och ingen trafik. Gården för tankarna till Köpenhamn, Berlin eller Brooklyn.


Tareq introducerar nu tillsammans med sina kockar konceptet ”Fun Dining.” Helt enkelt – tillbaka till glädjen och enkelheten. Nu är det slut med ”Fine Dining” säger Tareq. Inga stela middagar och en restaurangmiljö där middagsgäster inte vågar prata högt och skratta. Det ska vara kul och avslappat att äta på Kockeriet. Lite som att äta hemma, fast tillsammans och på restaurang med all önskvärd service, så klart. Med ett nära förhållande mellan gäster och kockar.


Nyligen byggdes lokalen om, nu med total insyn i köket och med en förhoppning om att måltiden gärna får bli interaktiv. Det fortfarande duktiga Andrew Eves som tillsammans med Tareq och de övriga kockarna som skapar menyerna. Konceptet innebär att rätter med olika smaker ställs fram på borden och alla äter ur samma uppläggningsfat, man delar, helt enkelt. Men vill du ha din egen lilla tallrik så frågar du bara efter det, inga problem. Alla testar lite av allt. Du kan äta åtta olika rätter eller bara en, det är upp till dig. Det är meningen att ätandet ska vara opretentiöst och okomplicerat, fast naturligtvis med hög ambitionsnivå. Inga djupa akademiska analyser av maten utan varje rätt ska helt enkelt vara en smakexplosion, ”en härlig käftsmäll i munnen”. Stanna gärna upp en kort stund och reagera över hur underbart gott maten smakar, men återgå sedan gärna till samtalet. Det är matglädjen, gemenskapen och njutningen som är det viktiga. Du kommer dessutom att kunna välja mellan två fantastiska desserter och menyn är ständigt under förändring. I cocktailbaren finns Allan Pilkington som blandar de ljuvligaste drinkarna, både med och utan alkolhol.


Under sommaren med början den 3 juni kör ”Fredagar på Kockeriet” igång. BBQ, DJ och gårdshäng.

Som om inte detta var nog. Fram till den 31 juli drar Kockeriet av 50% på matnotan. En dröm för dig som tillbringar sommaren i Malmö eller kommer på besök.

Du kan fortfarande boka Kockeriet för event, men nu på måndags- och tisdagskvällar.

Lokalen ligger i ett vackert gammalt spannmålsmagasin, precis bakom kvarteret Sankt Gertrud och Caroli, ut mot kanalen och centralstationen. Adressen är Norra Vallgatan 29.

Recept

Filtrera