Brösarps Gästgifveri

12 okt 2015

Brösarps Gästgifveri

På Brösarps Gästgifveri i lilla skånska orten Brösarp har tiden stått stilla, åtminstone delar av matsedeln. Precis så som det ska vara.

Hit kommer man för att äta Skånes bästa äggakaka eller en traditionell österlensk Blå tallrik med sill, ål, lax, löjrom, ägg med ost och kavring. Vi hittar även skånskt Revbensspjäll med rödkål och äpplemos (som det heter på skånska).

Det serveras stor Gåsamiddag från den 30 okt - 15 nov. Några veckor senare bjuds det sedan till hemlagat tradtionellt skånskt julbord, 28 nov - 20 dec.

Missa inte den här anrika pärlan som varit en mötesplats sedan 1684.

Den berömda äggakakan! Här finns recept på Skånsk Äggakaka om du vill testa och inte befinner dig i närheten av Brösarp.

Detta gästis är mycket populärt under sommarhalvåret då fagra Österlen gästas av många turister och sommargäster. Men det är även populärt året runt och kör fullt hus med t ex gåsabord och julbord. 

Idag har stället även en nybyggd Spa- och konferensdel.

Recept

Filtrera