Det här vinet förstår mig, det känner jag redan när jag korkar upp. Det förstår min mat. Det bråkar inte med dig en mörk torsdagskväll. Chunky Red Zinfandel är ett diplomatisk djuprött vin, som dessutom är väldigt gott- Alla dar i veckan.
Föga förvånande är detta vin gjort på druvan Zinfandel, odlad och producerad i Apulien, Italien. Precis som jag gillar mina ”förstående” allt i allo viner är detta generöst i sin fruktiga bärighet och har även ett litet bett av balanserad örtighet. Tack vare att vinet är lagrat på amerikanska träfat så mjukas vinet upp och upplevs än mer fylligt tack vare tonerna av vaniljen och karamellen. Har du stekt en medium-rare entrecôte som du varsamt öst med smör, eller lagt tid på ett långkok eller bara sitter och försöker vinna ett parti ”500” är det här vinet för dig. Du kommer inte bli besviken, det blev i alla fall inte jag. Ett plus i kanten, och jag gillar sådana, är flaskan eller rättare sagt etiketten på flaskan. Den där lilla cyklande elefanten gör mig glad, det är inte svårare än så.
Skrivet av Emelie Stuxberg för Vin & Matguiden.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!