Blossom Hill White Zinfandel

01 sep 2016

Blossom Hill White Zinfandel

Vi förlänger sommaren med populärt rosévin! Blossom Hills viner från amerikanska Kalifornien kommer nu till Sverige. Vinerna – krispiga vita, fruktiga röda och fräscha rosé – med enkla, rena smaker är mycket omtyckta världen över och är det mest älskade vinmärket i Storbritannien.


Först ut av nyheterna är deras Blossom Hill White Zinfandel som är ett medelfylligt, fruktigt och enkelt rosévin med inslag av hallon, äpple, blommor och mineraler. Vinet är en blandning av druvorna White Zinfandel, Chenin Blanc och Florals.


Blossom Hill White Zinfandel är ett perfekt sällskapsvin året runt. Börja festen med att blanda ett härligt bål med frukt, bär och is. Dekorera med ätbara blommor eller snitsa till det med att frysa in blommorna i isbitar.

Vinets fräscha syra balanserar maträtter med sälta så det passar bland annat utmärkt till den aktuella kräftskivan eller höstens hummersallad.

Rosén passar även bra till kött och fågel, till heta, kryddiga asiatiska och orientaliska maträtter där vinets citrusaromer balanserar hettan i maten, till exempel sojastekt karré med het gurka och ris eller ljummen nudelsallad med lime- och chiliräkor.


Blossom Hill White Zinfandel är omnämnt som Fynd av DVPE, Dina Viner Professional Edition. Livets Goda gav nyligen vinet betyget 86-90 LGPstark rekommendation.

Blossom Hill White Zinfandel finns att beställa här och kostar 70 kr.

Recept

Filtrera