Café Facile - en välbevarad fransk hemlighet

Relaterade taggar

05 nov 2015

Café Facile - en välbevarad fransk hemlighet

Detta är en av våra favoritrestauranger i Stockholm! Gillar ni också franska klassiker kombinerade med svenska influenser - ja, då har ni hittat rätt.

Café Facile erbjuder mat med hög kvalitet till facila priser, vilket även framgår i deras namn.

Egentligen så är detta en pärla som jag motvilligt skriver om, då jag helst skulle vilja behålla den helt för mig själv.

Belägen på Luntmakargatan mitt i centrala Stockholm ligger restaurangen som kanske inte ser så mycket ut från gatan, men som bjuder på en känsla av genuinitet och värme så fort ni tar klivet innanför dörren.

Deras koncept är att alla beställer sin mat och dryck framme vid bardisken, men sedan serverar dem allt vid bordet. Detta hjälper dem att hålla nere priserna och ingen av deras rätter kostar mer än 250kr och maten är av väldigt hög kvalitet. Menyn består bland annat av klassiker såsom ostron, sniglar och anklever men deras meny är levande så rätterna byts ut med jämna mellanrum.

När vi var där senast så testade vi följande rätter:

- Oeuf en cocotte med friterat kalvbräss, tryffelhollandaise och stekt brioche - deras tryffelhollandaise är to die for så har ni möjlighet att testa den så måste ni bara göra det.

- Kalixlöjrom på västerbottenvåffla med syrad lök och créme fraiche - Det är svårt att misslyckas med Kalixlöjrom men västerbottenvåfflan var verkligen en hit som tillbehör.

- Pocherad Hälleflundra med spenat, räkor och havskräftsbisque - Hälleflundran var perfekt tillagad och havskräftsbisquen var pricken över i:et, en mycket fin rätt helt enkelt.

- Steak Frites med Bearnaisesås och vattenkrasse - Köttet som var njurtapp (vilket är den del av köttet som slaktaren själv oftast väljer att behålla) var sådär härligt rosa och mört och bearnaisesåsen var len och fin. En härlig klassiker för er köttälskare.

För er som inte varit där tidigare så är det väl värt ett besök. Ni som redan varit där vet att när ni väl varit där en gång så är det svårt att hålla sig borta!

Artikel: Jessica Melin Gustafsson

Recept

Filtrera