Ett sagolikt rödvin!

Relaterade taggar

15 dec 2016

Ett sagolikt rödvin!

Efter sommarens succé med Victoria Rosé och Victoria Prosecco släpps nu äntligen ett mycket efterlängtat rödvin.
KAN BESTÄLLAS HÄR

En välgjord italienare som får det att dra i smilbanden. Handplockad för att passa in i såväl sociala sammanhang som för att avnjutas direkt vid det fina middagsbordet. En perfekt julklapp för den passionerade vinälskaren. Med druvor sorterade för hand och ett vin lagrat till viss del på ekfat blir slutprodukten ett ovanligt prisvärt vin.

KAN BESTÄLLAS HÄR

Artikelnummer systembolaget:74192


När vinsmakaren Alberto smakade på vinet första gången utbrast han Capo di Grande! Därav vinets namn. Capo di Grande betyder Den stora chefen.


Levereras i exklusiv trälåda.

Capo di Grande packas varsamt ner i handgjorda italienska trälådor för en säker transport till Sverige.

KAN BESTÄLLAS HÄR


Capo di Grande är ett smakrikt, fylligt och elegant vin med en välbalanserad, sammetslen smak med inslag av röda bär och rostade fat. Vinet passar utmärkt till härliga middagar med fågel, rött kött eller krämiga pastarätter. Det fungerar också alldeles utmärkt till en fin bit choklad eller på helt egen hand.


Cantina Colli Vicentini bildades år 1955 av trettio passionerade vinodlare som gick samman för att skapa ett unikt vindistrikt. Cantina är gynnsamt beläget nära det historiska slottet där Romeo och Julia möttes.

Vicentini Hills samarbetar med 1.400 vinodlare vars vingårdar täcker över 2.000 hektar, huvudsakligen belägna i det kuperade området. Gårdarna spänner över fem vinproducerande områden i provinsen: Colli Berici, Gambellara, Lessini Durello, Prosecco och Vicenza. 


Colli Vicentini ligger i den lilla staden Monteccio Magiore i nordöstra Italien, i hjärtat av det vinkulturella D.O.C. Ett område som spänner över hela nio provinser i Veneto och Friuli Venezia Giulia regionen. Områdets viner odlas på ca 2000 hektar och när det är full bemanning på fälten sysselsätter det nästan 1600 personer.

KAN BESTÄLLAS HÄR

Recept

Filtrera